Bijna-EnergieNeutraal (BEN)

Ben - Bijna-EnergieNeutraal

BEN staat voor Bijna-EnergieNeutraal.

Bouwen volgens de BEN-principes is een belangrijke mijlpaal in het energetisch bouwen en wordt voor nieuwbouwwoningen vanaf 2021 zelfs de standaard in heel Europa.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!

BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet. Hoe pak ik dat best aan, een BEN-woning bouwen? Met de praktische bouwgids is elke BEN-bouwer mee vanaf de voorbereiding.

RELUZ bvba als BEN-voorloper

RELUZ is officieel erkend als BEN-voorloper. Concreet betekent dit dat RELUZ zich heeft geëngageerd om het BEN-bouwen te promoten en hieraan actief mee te werken! Zo zal RELUZ u volledig begeleiden in uw bouwproject en u de meest geschikte producten aanreiken en integreren. Hierdoor zijn we geëngageerd om een zo optimaal mogelijk BEN-resultaat te bekomen afhankelijk van uw persoonlijke behoeften!

Contacteer Reluz.